Sportlovskurs i serieteckning!

Plats Uppsala

Vill du lära dig att rita serier under sportlovet? Genom serier kan du använda ord och bilder tillsammans och skapa fantastiska berättelser! Kom som du är, nybörjare eller avancerad, och utvecklas vidare i ditt tecknande!

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Den här kursen riktar sig till dig som är mellan 13-18 år gammal. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

  • Teckningsövningar
  • Skrivövningar
  • Att experimentera med olika tekniker som till exempel kollageteknik
  • Att vi läser serier tillsammans och lär oss av dem
  • Att du får rita dina egna serier
  • Att få trycka dina serier i ett seriefanzine tillsammans med de andra kursdeltagarna

Mål med kursen

Målet är att du ska komma igång med, testa på, eller komma framåt i ditt serietecknande. Kursen ska hjälpa dig att bli ännu bättre på att rita serier bland annat genom att vi lär av varandra. Målet är såklart också att du ska ha roligt och få tid till att rita!

Kursupplägg

Du ritar dina egna serier och får hjälp av läraren Sofia. Vi kommer också prata om och läsa olika exempel på serier. En paus på 20 minuter är inplanerad vid varje kurstillfälle.

Kursmaterial

Under kursen använder vi olika sorters pennor och du får även möjlighet till att testa målarfärg, kollage och olika tekniker. Kursmaterialet ingår i kurspriset och allt som behövs finns att låna på plats i klassrummet. Du får ta med och använda dig av eget material eller digitala ritverktyg, om du vill.

Kursledare

Sofia Millde Lucas är serietecknare och illustratör baserad i Uppsala. Hennes serier är publicerade i bland annat Galago och DN och just nu är hon aktuell med sin första serieroman på Epix förlag.

Kursledare

Sofia Millde Lucas

Sofia Millde Lucas är serietecknare och illustratör baserad i Uppsala. Hennes serier är publicerade i bland annat Galago och DN och just nu är hon aktuell med sin första serieroman på Epix förlag.

Sofia Millde Lucas

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
21 feb 2022 - 24 feb 2022
Må 09:15 - 11:50
Ti 09:15 - 11:50
On 09:15 - 11:50
To 09:15 - 11:50
Tillfällen
4
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1119543
Pris
1175 kr