Serieteckning, grundkurs

Plats Uppsala

Läser du serier och gillar att teckna? På den här kursen får du möjlighet att genom övningar och handledning lära dig grunderna inom serieteckning. Som avslutande kursmoment får du trycka dina serier i ett seriefanzine!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

  • Teckningsövningar
  • Skrivövningar
  • Att rita serier i olika genrer
  • Att experimentera med olika stilar och uttryckssätt
  • Handledning
  • Att inspireras av andra serietecknare
  • Att få trycka dina serier i ett seriefanzine tillsammans med övriga kursdeltagare

Mål med kursen

Målet är att du ska komma igång med, testa på, eller komma vidare i ditt serietecknande. Kursen ska ge dig verktyg att utveckla ditt berättande med text och bild.

Kursupplägg

Du arbetar självständigt med handledning av kursledare. Vi kommer även att ha gemensamma samtal kring utdrag av olika genrer av serier. En paus på 15 minuter per kurstillfälle är inräknad i tiden.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kurspriset och allt som behövs finns att låna på plats i klassrummet. Om du vill ta med egna hjälpmedel, material och/eller digitala ritverktyg går det bra, men det är inget krav.

Kursledare

Sofia Millde Lucas är serietecknare och illustratör baserad i Uppsala. Hennes serier är publicerade i bland annat Galago och DN och just nu arbetar hon på sin första serieroman.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Sofia Millde Lucas

Sofia Millde Lucas är serietecknare och illustratör baserad i Uppsala. Hennes serier är publicerade i bland annat Galago och DN och just nu arbetar hon på sin första serieroman.

Sofia Millde Lucas

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
08 nov 2021 - 06 dec 2021
Må 17:15 - 19:00
Tillfällen
5
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1111792
Pris
1175 kr