Ord och Bild- Helgkurs

Plats Umeå

I denna kurs utforskar vi vårt skapande genom att arbeta med collage av ord och bild. Ingen förkunskap krävs, kom och skapa fritt.

Boka nu

Innehåll

Välkommen till helgkurs i Ord och Bild!

Följ med på denna inspirerande kurs i ord och bild. Vi prövar oss fram genom olika roliga och spännande uppgifter för att på ett kreativt sätt komma i gång med vårt skapande genom lekfulla kollagetekniker. Vi låter oss inspireras av bild, ord och musik. Vi använder oss av alla våra sinnen. "Ord blir till bild och bild blir till ord"

Mål

Här har du möjlighet att prova olika material, uppleva skaparglädje och anta nya utmaningar. Vi delar med oss av våra uppgifter och pratar igenom de olika momenten.
Individuell feedback.
Ett tillfälle för dig som vill prova på ord och bild för din kreativitet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till både nybörjare och dig med mer erfarenhet. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material

Papper, pennor, kol och kritor några gamla tidningar och sax. Akrylfärg, penslar. Material kommer att finnas på plats, men de går bra att ta med eget material om du har något hemma du vill arbeta med. Er lärare heter Kajsa Reicke -  skådespelare, kulturpedagog och bildkonstnär. Vi träffs under en helg 2 - 3 september mellan kl 12 – 16 lördag och söndag.

 

Lokal

Vår ateljé är rymlig med stora fönster och fina arbetsytor. 

Kursledare

Kajsa Reicke

- Jag älskar att locka fram människors kreativitet.

Att få människor att upptäcka hur mycket fantasi och uppfinningsrikedom de besitter. Jag tror och hoppas att min entusiasm för ämnet smittar av sig och jag vet att alla kan utifrån sin egen person. Efter avslutad kurs hoppas jag att deltagarna känner sig stärkta i att lita mer till sin fantasi och sin förmåga att uttrycka sig både inom teatern och i det spanska språket,

Jag har varit verksam som skådespelare sedan 1979 och arbetat både i fria grupper och institutioner, bl.a Västerbottens teatern, Jönköping länsteater och Ögonblicksteatern i Umeå.

Under många år har jag också arbetat som kulturpedagog i Umeå kommun och vid sidan av det arbetar jag med bild.

Kajsa Reicke, kursledare i teater

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 mar 2024 - 10 mar 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 9 mar 2024 kl 12:00-16:00
  • sön 10 mar 2024 kl 12:00 - 16:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
501652
Pris
1350 kr