Lördagsateljén, för dig med funktionsvariation

Plats Stockholm

På lördagsateljén får du måla, teckna och prova olika material. En erfaren ledare ger inspiration och handledning! Det är fyra tillfällen, för dig med funktionsnedsättning. Material och fika ingår.

Boka reservplats

Innehåll

Du får arbeta med färg, form och teknik på ett lekfullt sätt. Läraren ger inspiration och handleder. Du får använda olika material och chans att utveckla ditt konstnärliga uttryck.

Vem kan gå kursen?

Du som

  • har funktionsnedsättning (neuropsykiatrisk, psykisk, intellektuell eller liknande funktionsnedsättning) och fungerar självständigt (kan hämta redskap och material själv)
  • kan följa lärarledd handledning
  • gillar att göra saker i grupp och kan respektera andra i gruppen.

Det går bra att ta med en stödperson såvida smittläget under pandemin tillåter fler i gruppen av deltagare, ange önskemål i din anmälan.

Fyra lördagar

Fyra lördagar: 23/4, 7/5, 21/5, 11/6.

Fikapaus

I pausen bjuds på te, kaffe och kex. Ta gärna med egen smörgås eller frukt!

Material, kursavgift och kontakt

Konstnärsmaterial och fika ingår i kursavgiften. Mejla till birgitta.wahlman.laurell@folkuniversitetet.se om du har frågor.

Med anledning av Covid 19

Vi har anpassat antalet platser, infört handtvätt vid ankomst och individuella redskap och material. Hör efter om du kan ta med en stödperson under pågående pandemi. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken.
Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19, även milda, ska du avstå från att komma till din kurs. Håll ett säkert avstånd.

Konstnärlig ledare

Enrique "Kiko" Pino är huvudlärare på kursen. Han är konstnär och pedagog med lång erfarenhet av att leda kurser för personer med olika behov. Två lördagar kommer kursen att ledas av Alicia Olivas Del Pozo, som är utbildad verkstadspedagog.

Plats

Konstateljén plan 6, sal 623, Följ blå linje i golvet från huvudentrén till hissen i gröna trapphuset. Åk upp till plan 6, där fortsätter blå linjen fram till ateljén. Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 i Stockholm. T-bana Odenplan.

Om KRITA

KRITA är ett kurscenter inom Folkuniversitetet som vill verka för ett rikare liv för ungdomar och vuxna med neuropsykiatrisk, psykisk, intellektuell eller liknande funktionsnedsättning.

Kursledare

Enrique Pino

Alicia Olivas Del Pozo

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2022 - 11 jun 2022
Lö 13:00 - 16:00
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1120302
Pris
950 kr