Akryl Mixed Media

Plats Norrköping

Experimentera måla med Akryl och olika material! (Kol, kritor, pastell, silkespapper, med mera!) Vi målar i olika material och du får själv styra din inriktning i det kreativa målandet.

Boka reservplats

Kursinnehåll

Mixed media, eller blandteknik som det också brukar kallas, är ett sätt att kombinera olika material och tekniker, för att skapa en bild eller tavla.

Du kommer att använda akrylfärg som grundmaterial och sedan experimentera med olika tekniker för att skapa texturer, mönster och effekter. Du kommer också att få titta närmare på andra typer av färg, pennor, kritor och så vidare.

Målgrupp

För dig som är nyfiken på och intresserad av att måla med akryl och testa olika material. Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar. Du som är nybörjare får vid behov en introduktion i materialkunskap. Alla får sedan löpande individuell handledning

Mål

När kursen är avslutad har du som deltagare fått allmänna kunskaper om konst samt fått utveckla ditt personliga målande på ett kreativt vis.

Kursinnehåll

  • Färglära
  • Komposition
  • Materialkunskaper

Vi lägger mycket tid på ditt egna konstnärliga skapande men har också gemensamma bildgenomgångar

Litteratur/Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du får förslag på material utifrån vad läraren rekommenderar. Läraren använder sig också av annat extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Kursledare

Bernadette de Tauzia är fransk konstnär och har läst konst, konsthistoria och arkitektur på Universitetet i Frankrike. Hon har en fransk en svensk lärarlegitimation inom bild och design. Som konstnär ställer hon ut sina konstverk i Europa. Hon jobbar helst med ”mixed-media” blandtekniker (akryl, collage, pastell, kol mm...) och digitalt (Photoshop, Krita program). Hon är kursledare i konst (Mixed media), digitalt skapande (Photoshop) och franska på Folkuniversitet.

Länkar

Bernadette de Tauzia

Bernadette de Tauzia är fransk konstnär och har läst konst, konsthistoria och arkitektur på Universitetet i Frankrike. Hon har en fransk en svensk lärarlegitimation inom bild och design. Som konstnär ställer hon ut sina konstverk i Europa.

Hon jobbar helst med ”mixed-media” blandtekniker (Akryl, collage, pastell, kol mm...) och digitalt (Photoshop, Krita program). Hon är kursledare i konst (Mixed media), digitalt skapande (Photoshop) och franska på Folkuniversitetet.

Bernadette de Tauzia

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
04 nov 2020 - 02 dec 2020
On 17:15 - 19:30
Tillfällen
5
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1076503
Pris
1125 kr