Måla i akryl

Plats Norrköping

Du jobbar i din takt med individuell handledning och gemensamma genomgångar. Kursen passar därför både nybörjare och de som målat tidigare. Kursen ges av Folkuniversitetet i Norrköping.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till både nybörjare och de som målat tidigare.

Mål

Deltagaren ska efter avslutad kurs:
  • ha fått ökade kunskaper i måleri
  • kommit igång med sitt eget bildskapande
  • fått lust att fortsätta

Innehåll

Grundläggande tekniker i akryl med färg- och materiallära samt bildkomposition. Akrylfärg kan allt det som alla andra färger kan tillsammans och är anpassad till de moderna behoven att måla snabbt och direkt. Den tillåter även lasyr- och skiktmålning samt detaljrika klassiska tekniker. Fördelen med akrylfärgen är att den inte kräver stora tekniska kunskaper, deb är okomplicerad och inbjuder till experiment med lagerpålager-principen.

Undervisningsform

Alla arbetar i sin takt med individuell handledning och vägledning av kursledaren. Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorleken är cirka 8-10 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och du behöver akrylfärg och penslar samt pannå/duk att måla på. Färgerna är rött, blått, gult, vitt och svart - EJ kadmiumfärger då vi endast arbetar med miljövänliga färger. Läraren går igenom övrigt material.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Bernadette de Tauzia

Bernadette de Tauzia är fransk konstnär och har läst konst, konsthistoria och arkitektur på Universitetet i Frankrike. Hon har en fransk en svensk lärarlegitimation inom bild och design. Som konstnär ställer hon ut sina konstverk i Europa.

Hon jobbar helst med ”mixed-media” blandtekniker (Akryl, collage, pastell, kol mm...) och digitalt (Photoshop, Krita program). Hon är kursledare i konst (Mixed media), digitalt skapande (Photoshop) och franska på Folkuniversitetet.

Bernadette de Tauzia

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2021 - 08 dec 2021
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
5
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1101359
Pris
1200 kr