Bröd som konstnärligt material

Plats Linköping

Gör skulpturer av vad som finns hemma, lär dig brödbakandets grunder och använd det som konstnärligt material i ditt skapande! Kursen är på distans dvs den skapas i ett digitalt klassrum, vi ses inte fysiskt.

Boka reservplats

Ung Konst Öst vill hjälpa dig som ung hitta sätt att engagera dig och utvecklas inom konst och ditt skapande. I samarbete med Folkuniversitetet, Östergötlands Museum och andra aktörer skapar de evenemang, workshops och annat spännande för dig att delta i.

Kursen vänder sig till konstintresserade ungdomar (13-25 år )som vill lära sig att använda bröd som ett verktyg i det egna skapandet och sker digitalt. Inga fysiska träffar.

Kursdagar: 20 och den 22 juli kl. 13-16.00

Innehåll

Kursen ger möjlighet för deltagarna att vid två tillfällen skapa sig grundläggande kunskaper i hur bröd kan användas som material i ditt konstnärliga skapande och vad för andra material du kan göra skulpturer av hemma. Deltagarna kommer att få lär sig grunderna i brödbakning och undersöka hur de kan göra skulpturer av olika material som finns hemma. Deltagarna kommer att få möjlighet att visa sin konst på UngKonstÖst instagram och annan social media.

Mål

Efter kursen ska deltagarna skapat förståelse för hur en som konstnär kan används bröd och andra material från hemmiljön för konstnärliga gestaltningar och skulpturer.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs.

Material

Deltagarna ska ha tillgång till ett kök med köksutrustning och bakingredienser. Innan kursen startar kommer deltagarna att få kursunderlag mailat till sig. Kursunderlaget beskriver kursens innehåll, vad som eventuellt behöver köpas in innan och vad vi tillsammans kommer att göra vid de olika kurstillfällena. Kursen kommer att ske online. via programvaran teams. Deltagaren behöver tillgång till en giltig Epostadress och Dator/surfplatta. Länk får du vid anmälan. Du behöver även tillgång till wifi då kursen är på distans.

Kursdagar:20 och 22 juli.

Ledare

Louise Waite är konstnär och arbetar med skulptur, ljud, installation och deltagarbaserad konst. Louise intresserar sig för material och handlingar som existerar i vår vardag och hur vi kan använda detta i vårt konstnärliga skapande.

Louise Waite

Kontakta Kundtjänst i Linköping