Karlstads offentliga konst - Älvgatan mot Bibliotekshuset

Plats Karlstad

Succén är tillbaka! Följ Kerstin Wessberg under fyra stadsvandringar som visar Karlstads offentliga konst.

Boka kursen nu

Vi upplever statyer och annan offentlig utomhuskonst tillsammans. Konstnären Kerstin Wessberg guidar dig på en promenad runt i Karlstads omgivningar i 1 och en halv timme. Distans 1,0-1,5km. Vandringen går i sinnenas tecken och fokus ligger på själva upplevelsen. Kerstin delar med sig av sina tankar kring konsten, vilket kan locka till egna tankar och reflektioner. Ett härligt sätt att uppleva konst på!

Vandring 1

Vi startar på Älvgatan vid fontänen på Almentorget. Vi promenerar sedan  utmed Älvgatan bort mot Solastatyn. Vi fortsätter Museigatan med dess skulpturer ner mot Museiparken och Värmlands Museum. Vi avslutar vid Bibliotekshuset och skulpturen Bokmoln.

Kursledare

Kerstin Wessberg

– Färgen är alltid nummer ett för mig. Jag brinner för att hjälpa andra i att hitta sitt egna, måleriska språk. Det är viktigt med praktisk kunskap, men allt ska göras med glädje.

Kerstin Wessberg är en erfaren konstnär med flera separatutställningar och samlingsutställningar i sitt CV. Hon har målat i drygt 25 år och bland annat utbildat sig på Karlstad Fria Målarskola samt Gerlesborgsskolan i Bohuslän.

Kerstin har undervisat i cirka 15 år och är kursledare på Folkuniversitetet sedan hösten 2016.

Mer information

Här kan du läsa mer om Kerstin Wessberg.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Karlstad

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 apr 2023 - 26 apr 2023
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 26 apr 2023 kl 16:00-17:30
Studietimmar
2
Kurs-ID
300089
Pris
175 kr