Karlstads offentliga konst - Guidning & samtal

Plats Karlstad

Vill du veta mer Karlstads offentliga konst och konst i allmänhet? Tillsammans med ledaren Kerstin Wessbergs kunskap och gruppens reflektioner har du möjlighet att lära dig mer om den offentliga konsten och konst generellt.

Boka kursen nu

Vi upplever statyer, tavlor, skulpturer och annan offentlig utomhuskonst tillsammans. Konstnären Kerstin Wessberg guidar oss på olika promenad runt i Karlstad där varje träff har ett eget tema eller stadsdel. Vandringen går i sinnenas tecken och fokus ligger på själva upplevelsen. Kerstin delar med sig av sina tankar kring konsten, vilket kan locka till egna tankar och reflektioner. Ett härligt och utvecklande sätt att uppleva konst på!

Planerade vandringar

Träff 1

Vi startar på Älvgatan vid fontänen på Almentorget. Vi promenerar sedan utmed Älvgatan bort mot Solastatyn. Vi fortsätter Museigatan med dess skulpturer ner mot Museiparken och Värmlands Museum. Vi avslutar vid Bibliotekshuset och skulpturen Bokmoln.

Träff 2

Denna gång tar vi cykeln tillsammans för att nå lite längre. Vi samlas i Viken vid Wennerbergsparken och cyklar vidare till Stadsträdgården, över till Herrhagen och sista stoppet gör vi i Haga.

Träff 3

Vi startar vid busstorget vid Centralsjukhuset. Vi går runt sjukhusområdet, där det finns mycket utplacerad konst och vi tittar även på byggnadernas fasader. Om vi hinner går vi vidare till Mariebergsskogen

Träff 4

Start vid Ferlinstatyn, Stora torget, där vi tittar på övrig konst runt om och på torget. Vi vandrar vidare till Gorillan på Drottninggatan, över till Klara och Selma Lagerlöfsstatyn, och tittar på övriga konstverk i området. Vi avslutar vid tiduret vid Karolinen


Förändingar i turordning kan uppstå.

Kursledare

Kerstin Wessberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 20 sep 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
4
Studietimmar
8
Kurs-ID
1139512
Pris
1000 kr