Enkaustik - måla med vax, helgkurs Jakobsberg

Plats Järfälla

Skapa bilder med bivax, som de gamla grekerna! Enkaustik är en uråldrig och spännande målerimetod där materialet skapar spännande effekter och bjuder in såväl nybörjaren som den fullfjädrade konstnären till lek.

Boka kursen nu

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha fått prova på olika tekniker inom enkaustik/vaxmåleri.

• Om enkaustik som måleriteknik
  • Materiallära
  • Individuella övningar
  • Du lär dig att använda målarstrykjärn, vilka används för att smälta konstnärsfärgerna i vax. Den smälta färgen stryks sen på papper. Under lördagen arbetar vi med strykjärnen och på söndagen får du utöka kunskaperna genom att måla med en värmeplatta.

Undervisningsform/kursupplägg

Handledning ges såväl individuellt som i grupp. Gruppstorlek 6-8 deltagare.

Material ingår i kursavgiften.

Verksamheten leds av en konstnär med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Fortsättningsmöjligheter

Om du vill fördjupa dina kunskaper i måleri kan du gå kursen Konstateljén.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Sarianna Kranz

Sarianna Kranz har lång erfarenhet av att hålla i konstkurser och arbetar med både enkaustik (bivaxmålning) och akryl. Hon intresserar sig särskilt för att undervisa i övningar som frigör kreativiteten och lusten att skapa.

Sarianna har studerat konst på flertalet konstskolor, däribland Konstfack. Hon har magisterutbildning i bildpedagogik och certifikat från Encaustic Arts International. Hon har deltagit i flera jurybedömda utställningar och har även erhållit Upplands Väsby kommuns kulturpris 2015.

Sarianna Kranz

Kontakta Kundtjänst i Stockholm