Kvinnokroppen i konsten - om bildkonst och skönhetsideal Distans Live

Plats Distans

Det här är en föreläsning kring bildkonst, skönhetsideal och hur den kvinnliga kroppen avbildats genom konstens historia.

Boka nu

Kursinnehåll:
Under föreläsningen tittar vi på konst från stenåldern, antiken, 1800/1900-
talet och kommer fram till hur den kvinnliga kroppen avbildas inom konsten idag. Ett axplock av berömda konstverk görs och vi undersöker likheter, skillnader och föreställningar om den kvinnliga kroppen och bilden av den. 

Kursupplägg:
Inför varje kurstillfälle skickas länkar till föreläsningarna ut. Föreläsaren delar varje utvalt konstverk på skärmen med gruppen så att deltagare och lärare tittar på samma konstverk samtidigt som om de alla stod inför verket på riktigt i ett museum, galleri eller privat konstsamling.
När lektionen är slut skickar läraren ut hela föreläsningen med bilder på alla konstverk i form av ett separat PDF för varje föreläsning. 

Kurslitteratur
Ingen kurslitteratur behövs köpas in utan material kommer att tillhandhållas av kursledaren i form av kompendium/PDF med bilder och länkar på konstverken.

Övrig info

Kursen körs uteslutande via Zoom så kursledare samt deltagare är online samtidigt vid varje kurstillfälle. I denna kurs kan du sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, ipad eller mobil med uppkoppling samt en webbcamera. Vid varje tillfälle ser och hör ni övriga kursdeltagare samt er kursledare

Kursledare

Stefie Goudaki

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 mar 2024 - 26 mar 2024
Tisdag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tis 19 mar 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 26 mar 2024 kl 18:00 - 20:15
Studietimmar
6
Kurs-ID
112681
Pris
675 kr