Modernism, samtidskonst, installationer, performance… Distans Live

Plats Distans

Ja, hur sjutton ska man hålla reda på alla dessa konsttermer? Den här föreläsningens syfte är att bringa klarhet i modernismens och postmodernismens konsttermer.

Boka nu

Kursinnehåll:
Är du intresserad av konst? Tycker du att det är svårt att hänga med alla konsttermer, -ismer, krångliga ord och definitioner? Den här föreläsningens syfte är att bringa klarhet i modernismens och postmodernismens konsttermer. Vi går igenom 1800 och 1900-talets främsta konströrelser, deras idéer och terminologi på ett enkelt sätt så att alla som är lite eller mycket konstintresserade kan hänga med
och följa den röda tråden.

Kursupplägg:
Inför varje kurstillfälle skickas länkar till föreläsningarna ut. Föreläsaren delar varje utvalt konstverk på skärmen med gruppen så att deltagare och lärare tittar på samma konstverk samtidigt som om de alla stod inför verket på riktigt i ett museum, galleri eller privat konstsamling.
När lektionen är slut skickar läraren ut hela föreläsningen med bilder på alla konstverk i form av ett separat PDF för varje föreläsning. 

Kurslitteratur
Ingen kurslitteratur behövs köpas in utan material kommer att tillhandhållas av kursledaren i form av kompendium/PDF med bilder och länkar på konstverken.

Övrig info

Kursen körs uteslutande via Zoom så kursledare samt deltagare är online samtidigt vid varje kurstillfälle. I denna kurs kan du sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, ipad eller mobil med uppkoppling samt en webbcamera. Vid varje tillfälle ser och hör ni övriga kursdeltagare samt er kursledare

Kursledare

Stefie Goudaki

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 apr 2024 - 23 apr 2024
Tisdag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tis 16 apr 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 23 apr 2024 kl 18:00 - 20:15
Studietimmar
6
Kurs-ID
112555
Pris
675 kr