Vad är grejen med samtidskonst? Distans Live

Plats Distans

Varför är det så svårt att förstå sig på samtidskonst? Hur kan vad som helst vara konst? Varför känner man sig så dum när man inte fattar vad konsten föreställer? Om du någonsin ställt dig dessa frågor är du välkommen till den här föreläsningen!

Boka nu

Kursinnehåll:
Vi går igenom vad själva grejen med samtidskonst är, varför 
samtidskonsten vill att vi ska interagera med den, varför konstvärlden njuter av sin exklusivitet och hur vi helt enkelt hamnade här från vackra grekiska statyer till en uppochnedvänd urinoar. 

Kursupplägg:
Inför varje kurstillfälle skickas länkar till föreläsningarna ut. Föreläsaren delar varje utvalt konstverk på skärmen med gruppen så att deltagare och lärare tittar på samma konstverk samtidigt som om de alla stod inför verket på riktigt i ett museum, galleri eller privat konstsamling.
När lektionen är slut skickar läraren ut hela föreläsningen med bilder på alla konstverk i form av ett separat PDF för varje föreläsning. 

Kurslitteratur
Ingen kurslitteratur behövs köpas in utan material kommer att tillhandhållas av kursledaren i form av kompendium/PDF med bilder och länkar på konstverken.

Övrig info

Kursen körs uteslutande via Zoom så kursledare samt deltagare är online samtidigt vid varje kurstillfälle. I denna kurs kan du sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, ipad eller mobil med uppkoppling samt en webbcamera. Vid varje tillfälle ser och hör ni övriga kursdeltagare samt er kursledare

Kursledare

Stefie Goudaki

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 mar 2024 - 12 mar 2024
Tisdag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tis 5 mar 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 12 mar 2024 kl 18:00 - 20:15
Studietimmar
6
Kurs-ID
112554
Pris
675 kr