Feministisk serieteckning Distans Live

Plats Distans

Är du nyfiken på feministiskt serietecknande? På den här kursen får du möjlighet att lära dig grunderna inom feministisk serieteckning. Kursen är helt webbaserad via en interaktiv plattform.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

  • Samtal om feministiska uttryck och ingångar i serieteckning
  • Teckningsövningar
  • Skrivövningar
  • Att rita serier i olika genrer
  • Att experimentera med olika material och uttryckssätt
  • Att inspireras av andra serietecknare
  • Att få trycka dina serier i ett seriefanzine tillsammans med övriga kursdeltagare

Mål med kursen

Målet är att du ska komma igång med, testa på, eller komma vidare i ditt serietecknande. Kursen ska ge dig verktyg att utveckla ditt berättande med text och bild. Som avslutande kursmoment får du trycka dina serier i ett seriefanzine!

Kursupplägg

Kurstillfällena inleds med gemensam uppstart. Du arbetar sedan självständigt med möjlighet att få feedback från de andra kursdeltagarna och handledning från kursledaren.

Kursen ges helt på distans via Zoom. Du behöver inte själv ha ett Zoom-konto eller en app, utan du får en länk från läraren och kan enkelt ansluta online. En paus på 15 minuter per kurstillfälle är inräknad i tiden.

Kursmaterial

Eftersom kursen äger rum på distans förväntas kursdeltagaren ha tillgång till eget material under kurstillfällena. Papper och penna alternativt ett digitalt ritverktyg är minimum, men du väljer själv vilket material du vill arbeta i.

Eftersom kursen är helt webbaserad behöver du själv ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling samt webbkamera, mikrofon och/eller headset.

Kursledare

Sofia Millde Lucas är serietecknare och illustratör baserad i Uppsala. Hennes serier är publicerade i bland annat Galago och DN och just nu är hon aktuell med sin första serieroman på Epix förlag.

Kursledare

Sofia Millde Lucas

Sofia Millde Lucas är serietecknare och illustratör baserad i Uppsala. Hennes serier är publicerade i bland annat Galago och DN och just nu är hon aktuell med sin första serieroman på Epix förlag.

Sofia Millde Lucas

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2022 - 14 mar 2022
Må 19:15 - 21:00
Tillfällen
5
Studietimmar
10
Kurs-ID
1119537
Pris
975 kr