Kalligrafi-DISTANS LIVE

Plats Distans

Vill du att lära dig att skriva vackra bokstäver med kalligrafipenna? Göra vackra egenskrivna kort? Då är detta kursen för dig. Kalligrafi gör skrivandet till en konst och glädje. Denna distanskurs ges av Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Innehåll och kursupplägg

  • Vi arbetar med att skriva en speciell skrivstil för kalligrafi
  • lär oss använda en bredpenna
  • går genom bokstävernas form och uppbyggnad
  • tränar bokstävernas sammansättning steg för steg.

Obs! Kursen behandlar INTE kinesisk kalligrafi!

Mål

Under dagen går vi igenom grunderna i kalligrafi så att du kommer igång med att skriva vackra bokstäver. Kursen är en hjälp och inspiration för dig som vill lära dig skriva med bredpenna (kalligrafipenna).

Målgrupp

Du som vill lära dig att texta vackert. Inga förkunskaper nödvändiga!

Undervisningsform

Gemensamma övningar via dator eller surfplatta.

Material

En kalligrafipenna (som ingår i kursavgiften) samt ett papper med grundalfabetet får du hemskickad innan kursens början. Vi skickar även ett kompendium via email. Utöver detta behöver du en blyertspenna och övningspapper (till exempel kopieringspapper).

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
16 okt 2022 - 16 okt 2022
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1141679
Pris
725 kr