Botanisk illustration, Västerås

Plats Västerås

Botanisk illustration har en lång historia. I den här kursen lär vi oss att se på blommor med konstnärens ögon. Vi lär oss illustrera växtens olika delar och stadier. Fokus ligger på att förmedla blommors skönhet.

Boka kursen nu

Kursupplägg

På den här kursen lär vi oss att se på blommor med konstnärens ögon och med hjälp av vår färgpalett försöker vi förmedla ett övertygande porträtt. Vi lär oss illustrera växtens olika delar och stadier. Fokus ligger på att förmedla blommors skönhet och inneboende kraft i färgval och linjeföring. Du fokuserar på att utveckla ditt eget konstnärliga uttryck med hjälp av illustrationsövningar och feedback från kursledare och kurskamrater.

Kursinnehåll

• hur du bygger upp en traditionell botanisk illustration
• material- och teknikval
• akvarell och blyertsteknik
• färgval och bildkomposition
• hur du väljer blomma/växt
• traditionell botanisk illustrationsteknik

Arbetsformer

Gemensamma lärarledda genomgångar varvas med praktiska övningar. Du får måla själv med individuell handledning. Du får arbeta med ett eget projekt för att öva på hur en botanisk illustratör arbetar.

Förkunskaper

För dig som vill utvecklas inom botanisk illustration. Du bör inte vara helt ovan att teckna men kursen kräver inga förkunskaper inom botanisk illustration.

Kursmaterial

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Tag med blyertspennor, radergummi och skissblock samt akvarellfärger och ett slätt akvarellpapper (santina eller utan gräng). Dessa finns att köpa i block (A3) eller i lösa blad. Ta också med dig en växt eller en blomma.

Lärare

Anneli Frisk har varit verksam som illustratör och bildlärare sedan början av 2000-talet. Hon är utbildad faktatecknare och botanisk illustratör och medlem i Illustratörscentum och Londonbaserade Society of Botanical Artists.

Kursbilden är målad och illustrerad av läraren Anneli Frisk

Kursledare

Anneli Frisk

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
07 okt 2022
Fr 12:00 - 14:15
Tillfällen
8
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139968
Pris
3000 kr