Illustration, intensivkurs

Plats Linköping

Lär dig mer om att teckna illustrationer i bläck och prova på olika tekniker med konstnären Camilla Winquist! En konstkurs i Folkuniversitetets ateljé i Linköping.

Boka nu

Innehåll

I den här kursen kommer vi lära oss hur man tecknar illustrationer i bläck. Vi kommer gå igenom olika tekniker inom bläckillustration, såsom skraffering och lavering, och hur man kan ge en illustration helt olika intryck med hjälp av olika applikationer av bläck. Självklart kommer vi också gå igenom komposition och andra tekniker på hur du får dina illustrationer att förmedla ditt budskap. 

Kursen ger dig en bra grund för att komma igång med illustration eller hjälper dig med erfarenhet utvecklas i din metod och ditt seende.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar varvas med olika övningar och eget arbete under handledning. Du vägleds utifrån dina egna förutsättningar och inspireras av de andra deltagarna. Handledningen anpassas utifrån dina förkunskaper och därför passar kursen både nybörjare och dig som vill fördjupa dina kunskaper inom illustration.

Kursen gör uppehåll 9/5.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Öppen nivå, ingen förkunskap krävs.

Material

Du medtar eget material utifrån vad du vill arbeta med. Till första tillfället är det bra om du tar med skissblock eller lösa ark av grövre papper, flytande svart bläck/tusch eller bläckpennor/fineliners samt akvarellpenslar. En del material finns på plats. Prata gärna med ledaren vid första tillfället.

Kursledare

Camilla Winqvist

Camilla Winqvist är en Linköpingsfödd konstnär som har studerat konst under flera år, både vid Lunnevads Folkhögskola och konsthögskolan Crawford College of Art and Design i Cork på Irland.

"Mitt intresse inom konst är brett och jag har jobbat med allt från illustration och måleri till filmkonst och sömnad. För mig är det viktigt att förmedla en känsla inom min konst, antingen med hjälp av färgerna jag väljer, penseldragen jag använder, eller komposition. Mitt mål är att lära ut flera olika tekniker i hur man kan utrycka sig själv med hjälp av bild, och i min serieskaparkurs kommer det ligga mycket fokus på hur man får fram ett budskap med hjälp av olika teckningstekniker och komposition."

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 apr 2024 - 16 maj 2024
Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tor 18 apr 2024 kl 17:15-19:30
  • tor 25 apr 2024 kl 17:15 - 19:30
  • tor 2 maj 2024 kl 17:15 - 19:30
  • tor 16 maj 2024 kl 17:15 - 19:30
Plats
Sankt Larsgatan 44, 58224 LINKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
110808
Pris
925 kr