Illustration Distans

Plats Distans

Berätta med bild - lär dig illustrera! På den här distanskursen kommer du igång med illustrationer och kan hitta ditt personliga uttryck.

Boka kursen nu

Kursupplägg

På den här kursen får du prova på olika typer av illustration och verktyg som du behöver för att arbeta med bildkommunikation och illustration. Du fokuserar på att utveckla ditt eget tecknaruttryck med hjälp av illustrationsövningar och feedback från kursledare och kurskamrater.

Kursinnehåll

  • hur du skapar genretypiska illustrationer
  • material- och teknikval
  • färgval och bildkomposition
  • hur du kommunicerar känsla och stämning i bild
  • bildanalys, både av dina egna illustrationer och andras

Arbetsformer

Kursen är helt på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle (Du får ett inlogg i samband med kursstart). Det är inga fysiska träffar men ni får uppgifter som ni ska lämna in under kursens gång.

Som deltagare bör du vara beredd på att lägga ner tid på uppgifter, både på att teckna själva och att ta del av kurskamraternas material. Du väljer själv när du vill lägga tid på att arbeta med kursen.

Förkunskaper

För dig som vill utvecklas inom illustration. Du bör ha vana av att teckna (på kurs eller privat) men kursen kräver inga förkunskaper inom illustrationsteckning. God datorvana krävs.

Medverkande

Sarah Kläpp

Sarah Kläpp (1987) är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Hon bor och arbetar i Malmö där hon även avslutade sin utbildning på Serieskolan.

Sarah har därefter genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt.

Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman "What We Knew" (C'est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok "Ichabod Kvick och Järnbläckfisken" (Söderström Schildt förlag).

Hon har tilldelats stipendium från Författarfonden och Konstnärsnämnden för sina serier och sitt konstnärliga arbete.

Sarah Kläpp

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
02 dec 2020 - 17 feb 2021
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Studietimmar
24
Kurs-ID
1085505
Pris
3595 kr