Illustrationstekniker, Distans

Plats Distans

Vill du arbeta med illustration i framtiden? Då är det här kursen för dig! Du gör konkreta övningar och lär dig olika illustrationstekniker.

Boka nu

Målgrupp

Att illustrera är att med hjälp av pennan, penseln, datorn beskriva information. Det kan handla om bilderboksillustration, ett omslag till en roman, en bild till en artikel, en beskrivning till en manual eller en affisch till ett event. I den här kursen jobbar vi med 6 olika fiktiva illustrationsuppdrag och vi går igenom olika tekniker som en illustratör kan jobba med. Målet är att skapa en portfolio som gör att du, om du vill, kan söka vidare till en högre utbildning eller varför inte, söka jobb som illustratör?

Mål

Att förstå hur man kan ta sig an ett illustrationsuppdrag och få verktyg för att genomföra det.

Innehåll

Kursen är på sex veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform. Uppgifterna går att genomföra analogt, dvs inget datorprogram krävs. Vill man får man såklart använda även digitala ritprogram.

Arbetssätt

Kursen är på sex veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform.

Litteratur/material

Vid kursstart tillhandahåller läraren en materiallista med material som behöver införskaffas under kursens gång. Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen.

Övrig info

Kursen är helt på distans, men vi måste sätta ett startdatum på kursen (dvs. när det är möjligt för er att logga in) du loggar in och gör kursen när du själv har tid och möjlighet.
Som deltagare får du ett mail med instruktioner och kursnyckel skickat till dig ca en vecka innan kursstart. Sedan har du tillgång till kursen en månad efter kursen slutat.

Kursbild

Illustartion Cecilia Pettersson

Kompletterande prisinfo


Priset är inkl. moms.

Kursledare

Cecilia Pettersson

Cecilia Pettersson har en master examen i Design från HDK-Valand (2009)

Sedan min examen arbetar jag förutom som lärare på Art College som frilansande formgivare inom de områden jag undervisar, och är specialiserad på mönsterformgivning. Jag rör mig gränsöverskridande mellan olika designdiscipliner med framförallt teckning som verktyg. Bland mina kunder finns IKEA, Bonniers, Anthropologie och Boråstapeter.

Varför är det roligt att arbeta på Art College?

Det är så spännande att möta studenten och se dens behov. Att försöka hjälpa varje individ till personlig utveckling och vidare mot nya utmaningar: högre utbildningar eller bara nya kunskaper. Jag möter så otroligt mycket människor som är på olika platser i sitt liv, som vill vidare till olika saker. Någon vill lära sig en metod, en annan vill förändra hela sitt liv. Att få vara där, mitt i suget efter kunskap, stimulerar mig. Jag tycker om att dela med mig, men som lärare är det nästan så att man får mer. Att få se någon hitta nåt nytt hos sig själv, se den blomma ut. Det är fantastiskt och ger mig så mycket.  

Vad vill du förmedla till eleverna i just ditt ämnesområde?

Metoder, kunskap och inspiration!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 mar 2024 - 11 mar 2024
Måndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 11 mar 2024 kl -
Studietimmar
16
Kurs-ID
307097
Pris
2475 kr