Illustration Distans

Plats Distans

Berätta med bild - lär dig illustrera! På den här distanskursen kommer du igång med att skapa illustrationer och att hitta ditt personliga uttryck som illustratör.

Boka nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig byggstenarna för att skapa en illustration från grunden - som bildkommunikation, komposition, motivval och färgval. Du utforskar verktyg för att utveckla hur du skapar illustrationer och hittar din egen stil och uttryck som illustratör.

Under kursen utvecklar du dina kunskaper i hur man arbetar från idé till färdig illustration genom illustrationsuppgifter, praktiska övningar och feedback från kursledare och kurskamrater.

Kursen innehåller följande:

 • kommunikation av budskap eller känsla i en illustration
 • skissarbete, övervägningar och urval i den kreativa arbetsprocessen
 • färglära och paletter
 •  genretypiska illustrationer - t.ex. bokomslag, redaktionell illustration, bilderböcker
 • illustrationsbakgrunder
 • material- och teknikval att använda för illustration
 • bildanalys, både av dina egna illustrationer och andras

Kursupplägg

Kursen är helt på distans och genomförs i läroplattformen Moodle. Inloggningsuppgifter skickas ut strax före kursstart. Kursen inkluderar inga live-träffar utan lektionerna publiceras skriftligt på Moodle. Vid varje lektion får du en inlämninsuppgift som du jobbar med mellan lektionstillfällena och lämnar in före en satt deadline. 

Som deltagare arbetar du med kursens uppgifter när det passar dig och behöver bara förhålla dig till den tid då uppgiften ska vara inlämnad. I uppgifterna ingår att lämna respons till övriga deltagare. För varje skrivövning får du själv respons både från kursledaren och från dina kurskamrater.

Förkunskaper

För dig som vill utvecklas inom illustration. Du bör vara van att teckna, men kursen kräver inga förkunskaper inom illustration. God datorvana krävs.

Pris

Kursavgiften inkluderar moms.

Material

Du behöver en dator eller surfplatta med tillgång till internet för att kunna ta del av kursmaterialet på Moodle. I övrigt använder du det konstnärsmaterial du är van vid. Om du tecknar analogt kan du fota eller scanna dina bilder för inlämning.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sarah Kläpp

Sarah Kläpp (1987) är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Hon bor och arbetar i Malmö där hon även avslutade sin utbildning på Serieskolan.

Sarah har därefter genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt.

Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman "What We Knew" (C'est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok "Ichabod Kvick och Järnbläckfisken" (Söderström Schildt förlag).

Hon har tilldelats stipendium från Författarfonden och Konstnärsnämnden för sina serier och sitt konstnärliga arbete.

Sarah Kläpp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
22 feb 2024 - 2 maj 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 22 feb 2024 kl 09:00-12:00
 • tor 7 mar 2024 kl 09:00 - 12:00
 • tor 21 mar 2024 kl 09:00 - 12:00
 • tor 4 apr 2024 kl 09:00 - 12:00
 • tor 25 apr 2024 kl 09:00 - 12:00
 • tor 2 maj 2024 kl 09:00 - 12:00
Studietimmar
24
Kurs-ID
405059
Pris
3995 kr