Illustration/alternativa tekniker

Plats Göteborg

Kursen utforskar illustrationens olika hörnstenar och ger dig möjlighet att utveckla ett eget tecknaruttryck.

Boka kursen nu
Illustration är ett effektivt uttrycksmedel när du vill beskriva en idé eller berätta något i bild. Bilderböcker, bokomslag och reklamkampanjer är exempel på områden där illustratörens bilder syns.

Målgrupp

Du bör ha ett stort intresse av att teckna/måla. Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Du ska efter avslutad kurs vara mer insatt i ämnet och ha utvecklat sidor hos dig själv som tecknare samt ha fått lust och mod att arbeta vidare inom området.

Innehåll

Fyra tillfällen där olika alternativa tekniker är i fokus. Vi testar flera olika tekniker vid varje tillfälle, till exempel collage/papercut, mixed media och digital illustration. Kursen innehåller även en föreläsning i illustrationshistoria. Kursen vänder sig till dig som har tecknat och målat en del och som vill testa nya metoder och tekniker.

Undervisningsform

Kursen kommer att bygga på uppgifter som vi arbetar med på plats samt hemuppgifter och muntliga genomgångar/redovisningar av dessa. Stort fokus ligger på diskussion i gruppen.

Litteratur/material

Kompendier samt ditt eget arbetsmaterial.

Under kursen jobbar varje deltagare med sitt eget valda tema i sina hemuppgifter och vid kursens slut har man på så vis skapat sin egen portfolio.

Utvecklingsmöjligheter

De olika illustrationskurserna fungerar att ta efter varandra eller en och en. För ytterligare fördjupning kan man också gå helgkursen i illustration.

Kursledare

Cecilia Pettersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
15 apr 2020 - 06 maj 2020
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
4
Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1041541
Pris
1975 kr