Nyfiken på grafik?

Plats Strängnäs

Nyfiken på grafisk konst? Under en dag i vår grafikverkstad kan du prova på olika trycktekniker för att skapa bilder som du trycker på tjockt papper i vår grafikpress.

Boka kursen nu

Förkunskaper


Inga förkunskaper krävs.

Mål


Du får kunskap om vad grafik är, får prova några grundläggande tekniker och får lust och inspiration att fortsätta med ditt eget skapande.

Innehåll


Genomgång av grundläggande tekniker samt praktiskt arbete där du får prova tekniker som högtryck: träsnitt och djuptryck: torrnål och FP -gravyr. Du får experimentera och skapa egna bilder som du sen kan trycka.

Undervisningsform/kursupplägg


Gruppen består av ca 6-10 deltagare. Du arbetar med egna uppgifter under ledarens handledning.

Material


Material ingår.

Kursledare


Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Fortsättningsmöjligheter


Vill du arbeta mer med grafik kan du fortsätta att gå våra grafikkurser. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du stora möjligheter att utvecklas om du går fler kurser. För att utvecklas mer inom ditt bildskapande kan du också prova andra ämnen som teckning eller måleri.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Lars-Göran Malmquist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
27 mar 2021 - 27 mar 2021
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Sundbyvägen 18, 64551
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1088140
Pris
875 kr