Grafik - collografi/limtryck, helgkurs

Plats Stockholm

Under en helg får du får lära dig att experimentera med limtryck, så kallad collografi, för att skapa bilder.

Boka reservplats

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till alla som är nyfiken på limtryck. Såväl nybörjare som de som vill lära sig mer är välkomna!

Mål

Du får kunskap om olika tekniker för collografi kommer igång med ditt eget bildskapande och får lust och inspiration att fortsätta med ditt eget skapande.

Innehåll

Collografi är en experimentell teknik att ta fram grafiska bilder. Genom att använda kartong, papper, tyg, spets, trälim m m kan man skapa nya uttryck. Du får också lära dig hur man kan förändra bilden genom att använda färger på olika sätt.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av ca 6-10 deltagare. Du arbetar med egna uppgifter under ledarens handledning.

Material

Visst material ingår. Du behöver ta med dig tunna skyddshandskar (engångsplasthandskar) och skyddskläder.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Ulrika Evans

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
21 nov 2020 - 22 nov 2020
Lö 09:30 - 16:30
Sö 09:30 - 16:30
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1078454
Pris
1975 kr