Grafik Fotopolymer plåt veckoslutskurs

Plats Stockholm

En spännande veckoslutskurs där du får lära dig att kombinera nya och gamla tekniker för att skapa grafiska blad. Genom att använda uv-ljus kan du överföra fotografier och teckningar till en ljuskänslig plåt, så kallad fotopolymerplåt. Bilderna trycks i vår djuptryckspress.

Boka nu

Målgrupp

Passar alla, oavsett erfarenhet.

Innehåll

Genom att använda UV-ljus kan du överföra fotografier och teckningar till en ljuskänslig plåt, s k fotopolymerplåt. Plåten framkallas i vatten och du skapar sen bilderna på grafikpapper genom att trycka plåten i vår djuptryckspress. I vår grafikverkstad kan du experimentera med att trycka den i olika färgkombinationer.

Undervisningsform

Gruppen består av ca 5-8 deltagare. Kursen börjar med en gemensam genomgång och fungerar sedan som en workshop med individuell handledning.

Material

I kurspriset ingår en plåt ca 20 x 30 cm, papper att trycka på samt färger. Ta med flera olika svartvita foton i hög kvalitet så att du har många bilder att välja mellan. Skriv gärna ut dina foton på oh-plast i en laserskrivare innan kursen om du har möjlighet att göra det, annars bearbetar vi dem i kopieringsmaskinen. Vi arbetar experimentellt med olika infärgningar och belysningstider. Vi har inte möjlighet att skriva ut i salen.  Ta även med dig skyddskläder och gärna tunna skyddshandskar
 

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

 

Länkar

Besök vår grafikverkstad

Kursledare

Ulli Evans

Ulli Evans undervisar i grafik på Folkuniversitetet i Stockholm.

Bakgrund

Grafikskolan i Stockholm, Konsthögskolan - avdelning för grafik, arbetat i egen verkstad sedan 1989. Ställt ut på bland annat Grafiska Sällskapet, Grafikens hus, Grafik i Väst och Konstnärshuset. Har fått resestipendium, Grafiska Sällskapets stipendium och Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Arbetat i verkstäder i England och Australien. Gästlärare i grafik vid Grafikskolan och Nyckelviksskolan. Sålt och tryckt flera upplagor till konstföreningar.

Till Ullis hemsida

Ulli Evans

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
13 dec 2024 - 15 dec 2024
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 13 dec 2024 kl 16:45-19:00
  • lör 14 dec 2024 kl 09:30 - 16:30
  • sön 15 dec 2024 kl 09:30 - 16:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
19
Kurs-ID
118567
Pris
3250 kr