Grafik workshop helgkurs

Plats Stockholm

På den här helgkursen får du upptäcka möjligheterna med grafik.Testa på dom fyra grundteknikerna, jobba med egna bildmotiv och tryck i vår press. Gemensam och individuell handledning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Du får kunskap om vad är grafik. Vilka är de olika tryckteknikerna samt vad finns det för stilistiska knep för att tolka grafiska blad? Du får prova på några grundläggande tekniker samt möjlighet att i dessa arbeta med dina egna motiv.

Innehåll

Under en helg får du en genomgång av de fyra grundläggande tryckteknikerna, samt praktiskt arbete där du får prova på högtryck, torrnål och kollografi. Du får möjlighet att experimentera med egna motiv som sedan sätts i tryck. Du får även lära dig hantering av grafiska blad, samt tips på hur man signerar och trycker egna upplagor.

Undervisningsform/kursupplägg

. Du arbetar med egna uppgifter under ledarens handledning..

Material

Material ingår.

Kursledare

Hilda Lindström är konstnär och grafiker. www.hildalindstrom.net/.

Kursledare

Hilda Lindström

Hilda Lindström är konstnär och grafiker.

Hon har en gedigen grafikutbildning med en Master in Fine Arts från Konsthögskolan i Wrocław – Polen. Hilda arbetar som grafiklärare och konstpedagog över hela landet och driver bl.a. distansutbildningen GrafikAkademin på Kyrkeruds folkhögskola.

Hon arbetar internationellt i olika konstprojekt. Hilda hör till den yngre genrationen grafiker som brinner för att utveckla och bevara grafiken i den samtida konsten.

Här kan du läsa mer om Hildas arbeten och konstnärskap: https://hildalindstrom.net

Hilda Lindström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 nov 2021 - 28 nov 2021
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1102943
Pris
1975 kr