Landskap och trädgårdsmåleri

Plats Visby

Är du nyfiken på akvarell? Nu erbjuder vi en helgkurs där vi koncentrerar oss på vackra blommor och blad i idyllisk utomhusmiljö på gotländska landsbygden. Allt material ingår!

Boka reservplats

Just nu får du 15 % rabatt på kursavgiften (ordinariepris är 1675 kr och nya priset är 1424 kr). Gäller endast nybokningar. Boka dig direkt online. 

Mål 

Målet är att du efter kursen ska ha fått en bra grund till ditt akvarellmåleri och att du har hittat glädje i att måla.

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som har målat tidigare eller inte har några förkunskaper inom akvarellmåleri samt för dig som har skaffat material men inte kommit igång.

Kursinnehåll

Låt dig inspireras av den gotländska landsbygden där vi fokuserar måleriet på blommor och ängar samt landskap. Akvarell är en målningsteknik där vi använder vattenbaserade akvarellfärger och målar på akvarellpapper. Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Allt för att väcka ditt konstintresse och se det komma till uttryck i form av akvarellmålning.

  • I kursen går vi igenom färger samt olika papper och penslars egenskaper.
  • Du får träna på att hantera färg och form, bland annat genom komplementfärger.
  • Vi studerar volym, ljus och perspektiv.
  • Vi arbetar utifrån naturen och trädgård. 

Bra att veta

Akvarellpapper, akvarellfärger och penslar – ingår i kursen. Har du eget målarmaterial, så ta gärna med det! I händelse av regn så finns det möjlighet att vara i en närliggande lada med härlig rymd i. Ta gärna med något att sitta på.

Kursledare

Håkan Holm

Håkan Holm har arbetat som bildlärare, illustratör och art director. Han målar både i olja och akvarell på fritiden. Håkan har haft flera akvarellkurser på Folkuniversitetet och jobbar idag både som cirkelledare och lärare i våra lokaler i Visby.

Fotografi på Håkan Holm.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 jun 2024 - 16 jun 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 15 jun 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 16 jun 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Bro Kvie 846, 62173 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115875
Pris
1424 kr