Akvarell grund

Plats Växjö

Här får du bekanta dig med akvarellmåleriet och lära dig om material och grundläggande tekniker.

Boka reservplats

Mål

Målet är att du ska lära dig grunderna i akvarell.

Kursinnehåll

Akvarellmåleriet bjuder på spännande möjligheter till att både experimentera med och till att skapa stämningsfulla målningar med. Med grundläggande tekniker och akvarellfärgernas speciella egenskaper finns det mycket att utforska i sitt måleri.

Med varierande övningar går vi steg för steg igenom material, tekniker, färglära, komposition, hur man målar former, ljus och skuggor med mera. Vi kommer också att öva på att skissa då man har god hjälp av att kunna planera sin bild innan man börjar med sin akvarellmålning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Ta med blyertspenna och skissblock vid första tillfället. Du som inte har färg och penslar kommer att få tips och råd vid första kurstillfället. Har du redan färg och penslar så tar du med dig det vid varje kurstillfälle.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.
Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och handsprit.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.
Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Kursledare

Leen Alsibai

”Det är inte tillräckligt att tro på konst, men det är hoppfullt att tro på vad konst kan göra för mänskligheten” - ett tankesätt som jag personligen upptäckt under mina korta levnads år.

Entusiasm för konst, filosofi och kosmologi har alltid varit en del av Leens liv, då hon är uppvuxen i en familj bestående av två kreativa arkitekter.

Leen började sin grundutbildning inom konst i Damaskus vid Konsthögskolan - på institutionen för Inredning och Scenografi. Nu är hon stolt student vid Linnéuniversitetet på Design och Hållbarhetsprogrammet. Detta är Leens andra masterexamen, och hon finner det oerhört spännande att kombinera konst, design och hållbarhet. Hon har även arbetat som lärarassistent och därmed fått erfarenhet av att dela med sig av sina kunskaper till andra.

För Leen handlar inte den här kursen enkom om en vidareutveckling i teckning och akvarellmålning, utan också ett äventyr och resa i vårt inre och vårt sätt att se på omvärlden – livet och människor omkring oss – samtidigt som man får fullt utlopp av kreativitet och målningsteknik.

Leen Alsibai

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
20 okt 2021 - 24 nov 2021
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Studietimmar
18
Kurs-ID
1101146
Pris
1495 kr