Semestermåla i akvarell

Plats Växjö

Det här är en fem dagar lång sommarkurs i Växjö för alla akvarellentusiaster!

Boka kursen nu

Mål

Målet är att du ska lära dig att använda olika tekniker för att skapa olika stämningar i dina tavlor som passar dig och din stil bäst.

Kursinnehåll

Akvarellmåleriet bjuder på spännande möjligheter till att både experimentera med och till att skapa stämningsfulla målningar med. Den här kursen ger dig grunderna samt mer avancerade tekniker som du sedan kan använda för att måla i ditt eget tempo.

Med varierande övningar går vi steg för steg igenom material, tekniker, färglära, komposition, hur man målar former, ljus och skuggor med mera. Genom att du experimenterar på egen hand med kursens material och resurser samt med vägledning av vår kursledare lär du dig att utforska akvarellens potential. Med varierande övningar skapar vi steg för steg en spännande akvarellsommarkurs som ger inspiration och utveckling i tekniker och metoder.

Vid vackert väder kommer kursen att hållas i vår inspirerande trädgård.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Ta med blyertspenna och skissblock vid första tillfället. Du som inte har färg och penslar kommer att få tips och råd vid första kurstillfället. Har du redan färg och penslar så tar du med dig det vid varje kurstillfälle.

Kursledare

Leen Alsibai

”Det är inte tillräckligt att tro på konst, men det är hoppfullt att tro på vad konst kan göra för mänskligheten” - ett tankesätt som jag personligen upptäckt under mina korta levnads år.

Entusiasm för konst, filosofi och kosmologi har alltid varit en del av Leens liv, då hon är uppvuxen i en familj bestående av två kreativa arkitekter.

Leen började sin grundutbildning inom konst i Damaskus vid Konsthögskolan - på institutionen för Inredning och Scenografi. Nu är hon stolt student vid Linnéuniversitetet på Design och Hållbarhetsprogrammet. Detta är Leens andra masterexamen, och hon finner det oerhört spännande att kombinera konst, design och hållbarhet. Hon har även arbetat som lärarassistent och därmed fått erfarenhet av att dela med sig av sina kunskaper till andra.

För Leen handlar inte den här kursen enkom om en vidareutveckling i teckning och akvarellmålning, utan också ett äventyr och resa i vårt inre och vårt sätt att se på omvärlden – livet och människor omkring oss – samtidigt som man får fullt utlopp av kreativitet och målningsteknik.

Leen Alsibai

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
05 jul 2021 - 09 jul 2021
Må 13:00 - 16:15
Ti 13:00 - 16:15
On 13:00 - 16:15
To 13:00 - 16:15
Fr 13:00 - 16:15
Tillfällen
5
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1100859
Pris
1495 kr