Teckning och Akvarell -UTE

Plats Vadstena

Nyfiken på teckning och akvarell? Detta är en kortkurs där du lär dig enkla grunder och får dig att komma igång med ditt målande redan till sommaren!

Boka kursen nu

Vi ses utomhus i vackra vadstena och tecknar / målar av befintliga byggnader och parkområden.

Innehåll

Kursens fokus är avbildande miljöer, figurativt med perspektivlära. Du lär dig enklare grunder i blyertsteknik och lär dig förstärka dessa med akvarellfärgen.

Målgrupp

Passar såväl för nybörjare som för de som tidigare provat. Handledningen är individuell med gemnsamma genomgångar.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i skissteknik och akvarell, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Material

Du handlar själv ditt material och tar med dig till första kurstillfället. Du får 10% på webbshopen Gredelin. Köp gärna färg av märket St Peterburg White Nights och runda penslar i syntetet. Penslarna kan du hitta billigt på Claes Ohlson, ta gärna nån tunn för detaljer. Akvarellpapper med märket arches. Det ska ha minst 300 gram tjocklek.Blyertspenna är bra i hb, b2, b4. Spånskivor finns att låna, men bra med extra maskeringstejp.

Ledare

Anna Blomqvist är konstnär målar i olja och arbetar främst figurativt. Anna har en kandidatexamen frånFalmouth University, England, i finearts, samt en påbyggnad i utbildningen från Florens, Italien, och har sedan år 2020 sin atelje i Vadstena.

Kursledare

Anna Blomqvist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
28 apr 2021 - 12 maj 2021
On 17:15 - 19:30
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1092746
Pris
695 kr