Kreativt måleri med akvarell

Plats Umeå

Välkommen till vår kurs i kreativt måleri i mindre grupp! Här får du lära dig att experimentera med färg och form på ett lekfullt sätt. Kursen pågår under 4 tisdagar

Boka kursen nu
Välkommen till vår kurs i kreativt måleri i mindre grupp!
Här får du lära dig att experimentera med färg och form på ett lekfullt sätt.
Kursen pågår under 4 tisdagarPapper och färg ingår till första träffen

Tisdag 2 juni
Experimentmåleri
Plastfolie, salt, wellpapp, maskeringstejp, grillpinne. Valfria färger. Efter pausen målar vi en björkakvarell där vi använder en del av de tekniker vi målat med. Papper och färg kommer att finnas till det här första tillfället så även penslar

Tisdag 9 juni
Himmel och hav
Vått-i-vått. Ta gärna med dessa färger: Indigo, green gold, raw sienna och french ultramarin. Vi målar med dessa färger först utifrån lärarens instruktioner coh sedan får den som hinner måla samma övning fast med andra färger.

Tisdag 16 juni
Monokromt måleri
Valfria färger. Vi testar att måla med en färg i taget- en hel målning. Vi testar bland annat "Himmel och hav-övningen" och ett annat roligt motiv är stenar. Roliga färger att ha med till denna övning är neutral tint, paynes gray eller olika svarta färger.

Tisdag 23 juni
Lador med härlig bakrund
Vi tränar på att måla flödigt samtidigt som vi lämnar torra och pappersvita fält. Det kan bli ödesmättade eller färgstarka vyer med gamla lador i förgrunden. Valfria färger men roliga att använda här är: neutral tint, quinacridone gold, paynes gray, permanent magenta och indigo.

Kursledare

Marianne Sandqvist

Har du frågor?

Kontakta Ingela Bäckman

ingela.backman@folkuniversitetet.se

Tid
02 jun 2020 - 23 jun 2020
Ti 11:00 - 14:00
Tillfällen
4
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1066975
Pris
1100 kr