Akvarell -veckokurs i maj

Plats Stockholm

Under en majvecka får du du lära dig grunderna i akvarellmåleri och upptäcka akvarellmåleriets olika möjligheter! Vi varvar studier i ateljén med målning utomhus på bl.a Bergianska trädgården.

Boka kursen nu

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs, har du målat förut kommer det bli lite repetion av grunderna.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha fått en bra grund till att måla akvarell och att du ska ha fått lust och inspiration att fortsätta ditt skapande.

Innehåll

Kursen är till för dig som vill lära dig måla, eller fortsätta måla i akvarell. Vi jobbar med vattnets flöde och kraft att förflytta färgen, vi gör laveringar och målar vått-i-vått för att lära känna materialet. Akvarell är ett material med mycket lyskraft där vi använder papprets vithet för att skapa ljus i våra bilder. Vi kommer börja med lektioner i ateljé måndag och tisdag för grunderna i akvarell. På onsdag och torsdag målar vi i Bergianska trädgården för att avsluta med våra egna bildidéer på fredagen och en gemensam genomgång.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 6-12 deltagare. Vid nya moment visar Anna bildspel med både historik och samtida konst relevant för temat. Handledningen är personlig och vi fokuserar på det individuella uttrycket och utvecklingen. Vi har även gemensamma genomgångar där vi kan inspireras av varandra.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du kommer att få en materiallista innan kursen startar. Entrépriser till Bergianska ingår i kurspriset.

Kursledare

Anna Sörenson

Fortsättningsmöjligheter

Du kan fördjupa dig i ditt måleri genom att gå fler kurser i akvarell. För att utveckla din formkänsla kan du också gå kurser i teckning och kroki.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58), och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Anna Sörenson

Anna Sörenson är konstnär, utbildad vid Umeå Konsthögskola med en Master i Fri Konst, med inriktning måleri, från Pratt Institute i New York. Hon har även en postmaster i performance- och installationskonst från Posthogeschool voor Podiumkunsten i Bryssel.

Anna är representerad av New York baserade galleriet Ed Varie och har även ställt ut i Berlin, Bremen, Bryssel, Miami, Spokane och Stockholm. I Stockholm har hon arbetat i Moderna Museets pedagogiska verkstad och guidat museets samlingar och tillfälliga utställningar.

Hon gästföreläser som konstnär i både USA och Sverige.

 Anna Sörenson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 maj 2020 - 29 maj 2020
Må 09:00 - 15:00
Ti 09:00 - 15:00
On 09:00 - 15:00
To 09:00 - 15:00
Fr 09:00 - 15:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1046539
Pris
3175 kr