Akvarell -temahelg

Plats Stockholm

Denna helgkurs vänder sig till de mer erfarna akvarellmålarna som behöver inspiration för komma framåt med sitt egna måleri.

Boka kursen nu

Målgrupp

Denna helgkurs vänder sig till de mer erfarna akvarellmålarna som behöver inspiration för komma framåt med sitt eget måleri

Innehåll

Tema-”Jorden vi ärvde” ; Alla akvarellmålare som gillar utemåleri och landskapsbilder funderar säkert på hur man ska ta sig an detta som ett litet arbetsprojekt eller som tema för sitt måleri. Denna helgkurs syftar till att utforska möjligheterna med akvarellen som bas för måleri och en hel del experiment kring uttrycksmöjligheterna med akvarellen. Jordfärgerna är ska absolut inte underskattas, det är kring dessa helgen kommer kretsa. För jordfärger är precis vad de låter som, jord. Spännande kontraster, mustiga möten är vad dessa färger lovar.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar och uppgifter men du får också individuell handledning. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Material

Material ingår ej. Du kommer få en materiallista innan kursen startar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Conny Ahlgren

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.

Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.

Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till,  Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Conny Ahlgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
28 nov 2020 - 29 nov 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1075950
Pris
1475 kr