Akvarell -temahelg

Plats Stockholm

Denna helgkurs vänder sig till de mer erfarna akvarellmålarna som behöver inspiration för komma framåt med sitt egna måleri.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som målat akvarell tidigare.

Innehåll

Temahelg med fokus på Yttre och inre rum; Begreppet RUM används i konsten för att beskriva en form av avgränsning som ger en bild eller känsla av inneslutenhet. Det kan i arkitekturen innebära en avgränsad yta som innesluts av väggar, tak, varför inte ett kvarter med sina husväggar. För en akvarellmålare blir det ett fantastiskt fält av möjligheter att utforska. Många konstnärer använder intrycken från sin omvärld för att måla sin bild av den tex Lerin, Gunnel Moheim, Magnus Petersson för att nämna några. Det behöver inte betyda exakta avbildningar, det kan lika gärna bli omformering av den, en mer personligt uttryckt form av intrycket. Det är syftet med denna helgkurs, att inspirera till egna konstnärliga experiment kring temat med akvarellen som medium, och den är tänkt som en helgworkshop för de som har tidigare erfarenheter av akvarellmåleri.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar och uppgifter men du får också individuell handledning. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Material

Material ingår ej. Du kommer få en materiallista innan kursen startar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Conny Ahlgren

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.

Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.

Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till,  Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Conny Ahlgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 okt 2020 - 04 okt 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1075944
Pris
1475 kr