Målgrupp
För dig som har erfarenhet av akvarellmåleri sedan tidigare, du kanske har gått nybörjarkurser här förut eller målat en del akvarell själv.
Mål
Målet är att du efter kursen ska ha fått en bra grund till hur du kan utveckla ditt akvarellmålande och att du ska ha fått lust och inspiration att fortsätta ditt skapande.
Innehåll
Akvarellmåleriet som rent måleri har ju sina begränsningar men om man börjar undersöka möjligheterna att blanda in andra material och arbeta väldigt utforskande och gränsöverskridande så uppstår nya spår och möjligheter. Torrpastell, gouache, vanligt ritkol, akryl mm är exempel på andra material som är fullt kompatibla med akvarellfärgen. Akvarellcollaget är en annan spännande väg, det finns massor av möjligheter om man börjar nosa upp dem.
Undervisningsform
Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 6-12 deltagare. Kursen går varannan vecka, udda veckor.
Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du kommer att få en materiallista innan kursen startar.
Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.
Fortsättningsmöjligheter
Du kan fördjupa dig i ditt måleri genom att gå fler kurser i akvarell. För att utveckla din formkänsla kan du också gå kurser i teckning och kroki.
Tips
Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58), och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg).
Kursledare
Conny Ahlgren
Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.
Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.
Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till, Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm