Akvarell - tema kroki, ons kväll

Plats Stockholm

Här får du lära dig grunderna i akvarellmåleri och att upptäcka akvarellmåleriets olika möjligheter, samt testa akvarell-kroki!

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare, eller dig som testat akvarell tidigare och då blir det lite repetition av grunderna.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha fått en bra grund till att måla akvarell och att du ska ha fått lust och inspiration att fortsätta ditt skapande.

Innehåll

På kursen får du genomgång av de olika akvarellteknikerna, papperskvaliteter, pigment m.m samt färg- och formövningar. Två av gångerna kommer vi måla modell i akvarell. Vi testar både längre och kortare ställningar och använder oss av flödet i akvarellen. Resten av kurstiden ägnar vi oss gemensamma uppgifter samt egna idéer.

Undervisningsform
Vi har gemensamma genomgångar och uppgifter men du får också individuell handledning. Gruppen består av 6-12 deltagare. Kursuppehåll v 9.

Material
Material ingår ej. Du behöver akvarellpapper, penslar och akvarellfärger.

Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Kursledare

Leonela Lilja

Leonela är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och Umeå Konsthögskola och arbetar främst med installationer och skulptur.

Hon använder sig av funna objekt, foton, vax, tyg och text. Tillsammans med fem konstkollegor driver hon Galleri Nos i Tallkrogen där hon också har sin ateljé.

Porträttbild på Leonela Lilja

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 feb 2022 - 23 mar 2022
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1120952
Pris
2925 kr