Akvarell - nybörjare, varannan lördag

Plats Stockholm

Här får du lära dig grunderna i akvarellmåleri och chans att upptäcka akvarellmåleriets olika möjligheter!

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha fått en bra grund till att måla akvarell och att du ska ha fått lust och inspiration att fortsätta ditt skapande.

Innehåll

Kursen innehåller bl a genomgång av de olika akvarellteknikerna, papperskvaliteter, pigment m.m samt färg- och formövningar.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar och uppgifter men du får också individuell handledning. Gruppen består av 6-10 deltagare. Observera att kursen går varannan lördag, jämna veckor.

Material

Material ingår ej, du kommer få en materiallista med rekommendationer på material du behöver.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Kursledare

Conny Ahlgren

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.

Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.

Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till,  Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Conny Ahlgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 feb 2022 - 23 apr 2022
Lö 09:30 - 12:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1116217
Fåtal platser kvar
Pris
2725 kr