Akvarell -temahelg

Plats Stockholm

Denna helgkurs vänder sig till de mer erfarna akvarellmålarna som behöver inspiration för komma framåt med sitt egna akvarellmåleri.

Boka kursen nu

Målgrupp

Denna helgkurs vänder sig till de mer erfarna akvarellmålarna som behöver inspiration för komma framåt med sitt eget måleri

Innehåll

Tema-”Det gröna landskapet”; Gröna färger i akvarellådan brukar inte vara användbara som de är, de behöver blandas upp med andra för leva. Det är verkligen en utmaning för även erfarna akvarellmålare att ta upp kampen med det gröna. Arne Isacsson berör ämnet i sina handböcker ganska mycket så problemen med denna färg är väl känt. Denna helg tar vi oss an möjligheterna med temat. Det är syftet med denna helgkurs, att inspirera till egna konstnärliga experiment kring temat med akvarellen som medium, och den är tänkt som en helgworkshop för de som har tidigare erfarenheter av akvarellmåleri, en fortsättning s.a.s.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar och uppgifter men du får också individuell handledning. Gruppen består av 6-10 deltagare.

Material

Material ingår ej. Du kommer få en materiallista innan kursen startar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Fortsättningsmöjligheter

Du kan fördjupa dig i ditt måleri genom att gå fler kurser i akvarell. För att utveckla din formkänsla kan du också gå kurser i teckning och kroki.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Conny Ahlgren

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.

Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.

Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till,  Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Conny Ahlgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
17 apr 2021 - 18 apr 2021
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1089575
Pris
1475 kr