Teckning - Sommarkurs!

Plats Södertälje

En intensivvecka för dig som vill komma igång att teckna. Vi går igenom material och tekniker och gör olika teckningsövningar.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av teckning.

Innehåll

Vi går igenom det material som du behöver för att teckna och diskuterar och provar olika blyertspennor, kol och tusch. Vi går igenom tekniker som sgraffering, fördrivning och tuschlavering. Du arbetar praktiskt med grundläggande moment som perspektiv, syftning, skugga, volym och komposition. På kursen lär du dig teckningens grunder och får kunskap om olika tekniker och material så att du kan gå vidare på egen hand.

Undervisningsform

Undervisningen bedrivs genom gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning utifrån var och ens nivå. Gruppen består av ca 5-12 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften men information skickas inför kursstart på vilket material du ska inhandla.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive område.

Om Covid-19
Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder.

Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Camilla Nyqvist

Camilla Nyqvist har gått flera konstnärliga utbildningar såsom Stora konstkursen 1 år och Järvaatelén 1 år.

Camilla började tidigt att teckna porträtt av familjen och rita egna serier. Hon har målat akvarell i nästan tjugo år och målar även i olja ,akryl och torrpastell. Tidigare har Camilla undervisat i akvarell på Herrängens gård och har även konstkurser på Vuxenskolan. Camilla tycker om att inspirera och sprida glädje till andra människor. Det ska vara roligt att måla!

Hon är en kreativ person, gillar matlagning och jobbar även som matinspiratör samt att spela och komponera musik.

 

Camilla_Nyqvist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
22 jun 2020 - 25 jun 2020
Må 12:30 - 15:30
Ti 12:30 - 15:30
On 12:30 - 15:30
To 12:30 - 15:30
Tillfällen
4
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1069970
Pris
1425 kr