Måla akvarell - sommarkurs!

Plats Södertälje

En intensivvecka för dig som vill komma igång att måla i akvarell. Vi går igenom material och tekniker och gör olika måleriövningar. Om vädret tillåter så går vi ut och målar i vackra Södertälje.

Boka kursen nu
Akvarell för både nybörjare samt dig som målat länge.
Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter.
Målgrupp:
En kurs för både nybörjare och dig som målat länge. Nybörjare får en introduktion av ämnet, material och uppgifter för att komma igång med färgen. Under kursen blir det genomgångar som gör det lättare att arbeta utifrån var och ens nivå. Om vädret tillåter så går vi ut och målar.

Mål
Kursdeltagaren får tillfälle att utveckla både sitt seende och teknik, träna i färgläran, får kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt får inspiration och mod att måla i akvarell.

Innehåll
Att måla akvarell infattar många olika tekniker för att kunna hantera färgen och få ett bra resultat. Vi går igenom grundläggande teknik för nybörjare upp till avancerad nivå, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition kommer vi att titta på. Vi arbetar utifrån stilleben, fotografier samt hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Material
Tag med det akvarellmaterial som du ev redan har (färger, penslar, akvarellpapper) till första lektionstillfället. Vi kommer att gå igenom vad som behövs, tips om var du kan ev köpa det. Ta också gärna med dig en blyertspenna för teckning (gärna 2-3B), ett radergummi samt bred maskerings tejp. OBS! Material ingår inte i priset.

Kursledare

Camilla Nyqvist

Camilla Nyqvist har gått flera konstnärliga utbildningar såsom Stora konstkursen 1 år och Järvaatelén 1 år.

Camilla började tidigt att teckna porträtt av familjen och rita egna serier. Hon har målat akvarell i nästan tjugo år och målar även i olja ,akryl och torrpastell. Tidigare har Camilla undervisat i akvarell på Herrängens gård och har även konstkurser på Vuxenskolan. Camilla tycker om att inspirera och sprida glädje till andra människor. Det ska vara roligt att måla!

Hon är en kreativ person, gillar matlagning och jobbar även som matinspiratör samt att spela och komponera musik.

 

Camilla_Nyqvist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
04 jul 2022 - 07 jul 2022
Må 09:30 - 12:30
Ti 09:30 - 12:30
On 09:30 - 12:30
To 09:30 - 12:30
Tillfällen
4
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1120293
Pris
1450 kr