Måla i akvarell

Plats Norrköping

Släpp fram din kreativa längtan och börja måla med Folkuniveristetet i Norrköping. Lär dig grundläggande metoder. Akvarellmåleriet bjuder på spännande möjligheter till att både experimentera och skapa stämningsfulla målningar.

Boka kursen nu

Kursupplägg

Kursens syfte är att stimulera deltagarens självförtroende, att undvika konventionella tankemönster och öppna för nya erfarenheter. Kursledaren vurmar för attt ta deltagarens experimenterande på allvar.

Läraren är inspirerad av en pedagogik som är sprungen ur Bauhausrörelsen på 1920-talet i Tyskland.

Bonnie kommer inte att lära dig måla fotografiskt. Hennes mission är att befria dig från krav och göra dig mer öppen, modig och experimenterande. Du kommer få se dina egna framsteg.

Vi går igenom färger, penslar, papper och provar olika tekniker.

Målgrupp

Passar såväl för nybörjare som för de som målat tidigare eftersom handledningen är individuell.

Material

Du behöver papper med liten gräng, 300gr/m2, maskeringstape, ett underlag som du trivs med, färger, och ett par bra penslar. Du behöver inte ha med dig allt från början utan Bonnie går igenom detta första gången.

Om Covid-19

Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.krisinformation.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Mvh Folkuniversitetet

Kursledare

Bonnie Festin

Jag har ritat och målat i hela mitt liv. Parallellt med eget skapande har studiet av konstvetenskap påverkat mitt förhållande till konsten. I undervisningen använder jag ibland förebilder från konsthistorien, vilket ger en extra dimension.

Jag vill inspirera till ett undersökande och tillåtande arbetsätt där vi tar experimentet på allvar. Jag vill förmedla entusiasm och arbetsglädje.

Vi upptäcker de olika färgernas egenskaper, papprets betydelse och penslarnas olikheter, vi trycker skvätter och skrapar på våra bilder!

Motiven skiftar från abstrakta övningar via naturmotiv och övningar inspirerade av erkända konstnärer som Emil Nolde, Lars Lerin eller Arne Isacsson.

Mitt motto är: ”Börja måla och du har aldrig mera tråkigt!”

Bonnie Festin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 mar 2022 - 26 apr 2022
Ti 17:00 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1116805
Pris
1925 kr