Kom igång med akvarell

Plats Norrköping

Släpp fram din kreativa längtan och börja måla! Lär dig de grundläggande metoderna. Akvarellmåleriet bjuder på spännande möjligheter till att både experimentera och skapa stämningsfulla målningar. Folkuniversitetet i Norrköping.

Boka kursen nu

Målgrupp

Passar såväl för nybörjare som de som målat tidigare då handledningen är individuell.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta samt bryta konventionella tankemönster och fått bereda väg för egna erfarenheter.

Innehåll

Med akvarellfärgernas speciella egenskaper finns det mycket att utforska och upptäcka. Akvarell är en målningsteknik där vattenburen färg läggs på i transparenta lager.

Genom skiftande övningar går vi steg för steg igenom material, grundläggande tekniker, färglära, komposition samt hur du får fram former, ljus och skuggor. Vi testar oss fram på ett avspänt sätt.

Material

Till första kurstillfället köper du och tar med: Akvarellfärger, penslar och akvarellpapper.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Bonnie Festin

Jag har ritat och målat i hela mitt liv. Parallellt med eget skapande har studiet av konstvetenskap påverkat mitt förhållande till konsten. I undervisningen använder jag ibland förebilder från konsthistorien, vilket ger en extra dimension.

Jag vill inspirera till ett undersökande och tillåtande arbetsätt där vi tar experimentet på allvar. Jag vill förmedla entusiasm och arbetsglädje.

Vi upptäcker de olika färgernas egenskaper, papprets betydelse och penslarnas olikheter, vi trycker skvätter och skrapar på våra bilder!

Motiven skiftar från abstrakta övningar via naturmotiv och övningar inspirerade av erkända konstnärer som Emil Nolde, Lars Lerin eller Arne Isacsson.

Mitt motto är: ”Börja måla och du har aldrig mera tråkigt!”

Bonnie Festin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 nov 2021 - 06 dec 2021
Må 17:15 - 19:30
Tillfällen
5
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1101294
Pris
1200 kr