Akvarell grundkurs

Plats Karlstad

Vill du lära dig att uttrycka dig genom akvarellmåleri? Lär dig de grundläggande metoderna och upptäck akvarellmåleriets både lekfulla och spännande uttrycksmöjligheter med olika tekniker.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare.

Mål

Kursdeltagaren skall efter avslutad kurs fått en förståelse för akvarellmåleriets grunder samt lust och mod att fortsätta måla akvarell.

Innehåll

Med akvarellfärgernas speciella egenskaper finns det mycket att utforska och upptäcka. Det är en teknik inom måleri där vattenburen färg läggs på i transparenta lager. Du får under handledning och utifrån individuell förkunskap testa dig fram på ett avspänt sätt.

Genom skiftande övningar och utifrån gruppens kunskap går vi steg för steg igenom material, tekniker, färglära, komposition samt hur du får fram former, ljus och skuggor.

Studieform

Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Material

För att minska smittspridningen så kommer vi fortsättningsvis inte tillhandahålla gemensamt material. Du kommer i stället få en lista på vad du behöver i god tid innan kursen börjar. Listan innehåller material som vi har valt med hänsyn till att få så god kvalité som möjligt, till ett lågt pris.

Kursledare

Werona Seitaneva

Werona är utbildad grafiker och konstnär med cirka 10 års erfarenhet. Hon är en mångsidig konstnär som arbetar med flera olika tekniker, främst olja, akvarell och keramik.

”För mig är kunskap om konst och hantverk och dess olika tekniker och teori lika viktigt som att du lär dig att skapa i kreativ och positiv anda. Mitt främsta mål är att lära ut till andra så att du utvecklas personligt i ditt skapande med både utmaningar, inspiration och stöd under vägen”.

Läs mer eller följ Werona på:

 weronaskonst.se

Facebook

Instagram

Werona Seitaneva

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1089104
Pris
750 kr