Keramik, dreja, ringla och kavla

Plats Karlstad

En unik kurs med plats för endast 3 deltagare! Du kommer att få möjlighet till både längre pass med mer arbetsro, samt större möjlighet till handledning av er ledare. Kursen genomförs anpassad efter pandemins restriktioner.

Boka kursen nu

Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Kostnad för lera, glasyrer och bränning tillkommer med 65:-/kg och faktureras i efterhand beroende på hur mycket material du använt. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. .

Bra att veta

Vår Keramiklokal ligger på området Zakrizdal i Karlstad. Parkeringsmöjligheter finns utanför lokalen. Ha gärna oömma kläder i verkstaden.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Kursledare

Werona Seitaneva

Werona är utbildad grafiker och konstnär med cirka 10 års erfarenhet. Hon är en mångsidig konstnär som arbetar med flera olika tekniker, främst olja, akvarell och keramik.

”För mig är kunskap om konst och hantverk och dess olika tekniker och teori lika viktigt som att du lär dig att skapa i kreativ och positiv anda. Mitt främsta mål är att lära ut till andra så att du utvecklas personligt i ditt skapande med både utmaningar, inspiration och stöd under vägen”.

Läs mer eller följ Werona på:

 weronaskonst.se

Facebook

Instagram

Werona Seitaneva

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
09 feb 2021 - 09 mar 2021
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Zakrisdalsslingan 14 Hus Z 17, 65342 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1088187
Pris
2500 kr