Urban sketching – skissa inne på stan

Plats Jönköping

Urban Sketching är ett trendigt sätt att ta med skissblocket ute och fånga stadsmotiv på ett fritt och lättsamt sätt. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka nu

Ta med dig akvarellfärg, penna och papper och följ med Ellen runt omkring Jönköping för att skissa och måla spännande objekt inomhus. Under den kalla årstiden känner inte alla för att vara utomhus och skissa och då finns det mycket roligt man kan hitta på att skissa och måla inomhus istället! 

Vi utgår ifrån Folkuniversitetet, Skolgatan 25B, 55316, Jönköping.

Mål

Att skissa på stan samt måla är både roligt och lärorikt! Översatt från engelska betyder Urban Sketching: ”skissa på stan”. På denna kurs får du hjälp med hur man kan fånga motiven som finns runt omkring dig i stadsmiljö.

Innehåll

Vi börjar dagen med praktiska övningar, teknik och information i ateljén och tar sedan med pennor eller färg och skissbok ut för att skissa och / eller måla inomhus runt Jönköping. Ni kommer att få tips, teknik och mod för att fortsätta att utveckla ert eget skapande.

Målgrupp

Denna kurs är lämplig för både den som har lite förkunskap i akvarell och/eller teckning samt den med tidigare erfarenhet av Urban Sketching som vill vidareutveckla sig. 

Material

Ta med ett lite kraftigare skissblock som är lämplig att måla på (ev spiralbunden eller på ett underlag med klämma), liten akvarellåda, eventuell vattenpensel, vatten till målning och så vidare. Ta även med blyertspenna och sudd, fina tuschpennor, och ev hopfällbar tältstol. Visst material finns att köpa under kursen. Vi kommer att gå dit vi ska skissa, så det är viktigt att kunna lätt bära med det du behöver.

Kursledare

Ellen Rodin Skoglund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 mar 2024 - 9 mar 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 9 mar 2024 kl 10:00-15:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
112495
Pris
650 kr