Akvarellmålning tisdag förmiddag - mellannivå

Plats Jönköping

Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter! Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka nu

Här kommer kursen på tisdagar som är på mellannivå.

Målgrupp

En kurs på mellannivå för dig som har tidigare erfarenhet av akvarellmålning.

Mål

Efter kursen har du fått tillfälle att utveckla ditt seende och teknik, tränat färglära, fått kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt fått inspiration och mod att fortsätt måla i akvarell.

Innehåll

Vi går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Vi arbetar med skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition. Vi utgår från fotografier samt hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Gruppstorlek

Upp till 10 deltagare per grupp.

Material

Material ingår inte i priset. Visst material finns att köpa.

Tag med det akvarellmaterial som du eventuellt redan har till första tillfället: färger, penslar, akvarellpapper. Det kommer även finnas visst material att låna vid första sammankomsten om du är osäker på vad du ska ha.

Medtag också gärna en blyertspenna för teckning (2-3B), ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (till exempel en mindre handduk).

Vi kommer att gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det. Under kursens gång kommer vi att testa olika material.


Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 okt 2023 - 21 nov 2023
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 24 okt 2023 kl 10:00-12:15
  • tis 31 okt 2023 kl 10:00 - 12:15
  • tis 7 nov 2023 kl 10:00 - 12:15
  • tis 14 nov 2023 kl 10:00 - 12:15
  • tis 21 nov 2023 kl 10:00 - 12:15
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
106437
Pris
1300 kr