Akvarell med Iréne

Plats Jönköping

Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter!

Boka kursen nu

Kursen är på mellan nivå

Målgrupp

En kurs på mellannivå för dig som har tidigare erfarenhet av akvarellmålming.

Mål

Efter kursen har du fått tillfälle att utveckla ditt seende och teknik, tränat färglära, fått kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt fått inspiration och mod att fortsätt måla i akvarell.

Innehåll

Vår kursledare Iréne Karlsson kommer att inspirera er att testa ny teknik och motiv, men även går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, blandar akvarell och vattenfast tuschpenna för att uppnå olika resultat. Vi arberat med skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition. Vi utgår från fotografier samt hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Gruppstorlek

Upp till 10 deltagare per grupp.

Material

Material ingår inte i priset.
Tag med det akvarellmaterial som du behöver under kursen: färger, penslar, akvarellpapper. Det kommer även finnas visst material att låna vid första sammankomsten om du är osäker på vad du ska ha.
Medtag också gärna en blyertspenna för teckning (2-3B), en vattenfast fin svart tuschpenna, ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (till exempel en mindre handduk).

Vi kommer att gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det. Under kursens gång kommer vi att testa olika material.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Irene Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2022 - 24 feb 2022
To 10:00 - 12:15
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1115201
Pris
725 kr