Akvarell med Niklas

Plats Jönköping

Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter!

Boka reservplats

Kursen är på mellan/avancerad nivå och undervisas av Niklas Widell som är en mycket kunnig och uppskattad lärare.

Målgrupp

En kurs på mellan/avancerad nivå för dig som har tidigare erfarenhet av akvarellmålming.

Mål

Efter kursen har du fått tillfälle att utveckla ditt seende och teknik, tränat färglära, fått kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt fått inspiration och mod att fortsätt måla i akvarell.

Innehåll

Niklas Widell går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger, tuschpennor och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Vi arberat med bl a. snölandskap med skuggor och sol, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Gruppstorlek

Upp till 10 deltagare per grupp.

Material

Material ingår inte i priset. Viss material finns att köpa.
Tag med det akvarellmaterial som du behöver under kursen: färger, penslar, akvarellpapper. Det kommer även finnas visst material att låna vid första sammankomsten om du är osäker på vad du ska ha.
Medtag också gärna en blyertspenna för teckning (2-3B), fin svart tuschpenna, vit penna, ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (till exempel en mindre handduk).

Vi kommer att gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det. Under kursens gång kommer vi att testa olika material.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Niklas Widell

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
01 feb 2022 - 15 feb 2022
Ti 18:00 - 20:15
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1115199
Pris
725 kr