Akvarell grundkurs oktober distans live

Plats Jönköping

Dags att testa något nytt? Nyfiken på akvarell? Nu har ni chans att måla akvarell på distans tillsammans med andra deltagare. Vi kör kursen live via dator eller surfplatta. Välkommen på distanskurs med Folkuniverstietet.

Boka kursen nu

Målgrupp

En distanskurs för dig som är nybörjare i akvarellmåleri.

Undervisningsform

Undervisningen sker på distans via dator/iPad. Ni får en länk för att hitta kursen, och vi hjälps sedan åt så att alla kan komma igång.

Lektionen går steg för steg genom tekniken som behövs för att måla ett gemensamt motiv. Tillfälle ges för att ställa frågor. Vi går igenom material och ger uppgifter för att deltagarna ska kunna komma igång med sitt måleri. Under kursen blir det genomgångar som gör att man kan arbeta utifrån sin egen nivå.

Mål

Kursdeltagaren får tillfälle att utveckla både sitt seende och teknik, träna i färglära, får kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt får inspiration och mod att måla i akvarell.

Innehåll

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker för att kunna hantera färgen och få ett bra resultat.

Vi går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition kommer vi att titta på. Vi arbetar utifrån fotografier. Det blir gemensamma genomgångar via distansundervisning.

Material

Material ingår inte i priset. Vi kommer att skicka ut en materiallista innan kursens början och gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
15 okt 2021 - 29 okt 2021
Fr 14:00 - 16:15
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1104241
Pris
600 kr