Måla akvarell Oktober Distans Live

Plats Jönköping

Nu har du chans att måla akvarell på distans tillsammans med andra deltagare och Folkuniversitetet. Vi ger kursen live via dator / surfplatta. För dig som har lite erfarenhet sedan tidagare eller målat med Julie.

Boka kursen nu

Här kommer kursen för oktober och nivån är mellan/avancerad

Målgrupp

En distanskurs för dig som redan har lite erfarenhet eller har målat med Julie tidigare. Att komma igång via kurslänken för att kunna delta digitalt. Det är viktigt att du har akvarellmaterialet som behövs innan kursens början.

Undervisningsform

Vi träffas live via datorn eller iPad och tillsammans går igenom olika motiv, steg för steg.

Du får tillfälle att utveckla både ditt seende och teknik, träna på färgläran, får kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt får inspiration och mod att fortsätta måla i akvarell. Under kursen blir det genomgångar som gör det lättare att arbeta utifrån var och ens egna nivå.

Innehåll

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker för att kunna hantera färgen och få ett bra resultat. Genom att fördjupa oss i grundläggande teknik, färglära, material och uppgifterna kommer du att få hjälp med att uppnå olika resultat och gå vidare med ditt måleri. Vi tittar på skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition. Vi utgår från fotografier samt hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter.

Material

Material ingår inte i priset. Det är viktigt att deltagarna har akvarell material redan vid kursens början. Vi kommer att diskutera material, vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
12 okt 2021 - 26 okt 2021
Ti 13:00 - 15:15
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1104228
Pris
600 kr