Måla akvarell - nybörjare

Plats Jönköping

Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter! En härlig teknik som är lätt att ta med sig när man reser. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka reservplats

Kursen är för dig som är nybörjare.

Målgrupp

Vi går igenom material och ger uppgifter för att deltagarna ska kunna gå vidare med sitt måleri. Under kursen blir det genomgångar som gör att man kan arbeta utifrån sin egen nivå.

Mål

Kursdeltagaren får tillfälle att utveckla både sitt seende och teknik, träna i färglära, få kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt inspiration och mod att måla i akvarell.

Innehåll

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker för att kunna hantera färgen och få ett bra resultat.

Vi går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition kommer vi att titta på. Vi arbetar utifrån fotografier samt hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Gruppstorlek

Under Covid restriktioner har vi max 7 deltagare i ateljén (Cirka 8-14 deltagare normalt).

Material

Material ingår inte i priset. Viss material finns att köpa.
Tag med det akvarellmaterial som du eventuellt har (färger, penslar, akvarellpapper) till första lektionstillfället. (Det kommer även finnas visst material att låna vid första tillfället om du är osäker på vad du ska ha.)
Ta också gärna med dig en blyertspenna för teckning (gärna 2-3B), ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (t ex en mindre handduk).

Vi kommer att gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det. Under kursens gång kommer vi att testa olika material.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.


Kursledare

Vi kommer inom kort presentera kursledare.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2021 - 27 okt 2021
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1104125
Pris
1325 kr